Haber

Kış Aylarında Vücut Sıcaklığını Yüksek Tutmanın Yolları

Obezite Cerrahisi Diyetisyeni Cansu Arslan, kış aylarında besinlerin gücünden yararlanarak vücut ısısını daha uygun tutmanın mümkün olduğunu söyledi.

Kış aylarının etkisinin daha fazla hissedildiği bu günlerde vücut ısısını yüksek tutmaya yönelik beslenme kışı daha rahat geçirmenize yardımcı olabilir. Medicana Sivas Hastanesi Obezite Cerrahisi Diyetisyeni Cansu Arslan, kış aylarının gelmesiyle birlikte vücut ısısını korumada zorluklar yaşanabileceğini belirterek, “Vücut ısısının düşmesi bağışıklık sisteminin daha yavaş çalışmasına neden olur. Vücut hastalıklara yatkın hale gelir. Bu durumdan en çok çocuklar, yaşlılar, hamileler ve demir bağımlısı kadınlar etkileniyor.” “Eksikliği olan bireyler etkileniyor. Kış aylarında besinlerin gücünden yararlanarak vücut sıcaklığımızı daha iyi tutmak aslında mümkün. Burada doğru besinleri seçmek ve doğru miktarda tüketmek vücudumuza fayda sağlayacaktır” dedi.

“Kırmızı pancar kışın tüketmemiz gereken besinler arasında”

Arslan, kırmızı pancarın kışın tüketilmesi gereken besinler arasında yer aldığını belirterek, “Termojenik stabilite dediğimiz sıcaklık stabilitesinin vücudumuzda oluşturulabilmesi için protein ve demir kaynaklarına beslenmemizde yer verilmesi gerekirken, ayrıca iyi karbonhidrat kaynaklarıyla da destekliyoruz.Tüm bunları değerlendirdiğimizde öne çıkan 5 besin olduğunu görüyoruz.Konuşmamız gereken ilk besin yumurtadır.Yumurta iyi bir protein, A vitamini, D vitamini ve iyi bir kaynaktır. demir.Yumurtaları bol yeşillikli, özellikle de karabiberli olarak tüketmemiz daha iyi olur.Çünkü karabiberde bulunan “piperin” dediğimiz madde, vücut ısısının artmasına yardımcı olan bir elementtir.Kırmızı pancar” kış sezonu. Tüketmemiz gereken besinler arasında A, B, C vitaminleri ve demirden oluşan oldukça güçlü bir besindir. Kendisine kırmızı rengini veren güçlü antioksidanları içeren yeterli bir güç kaynağıdır. Tanesi yaklaşık 30-40 kalori olan kırmızı pancarı salatalarda kullanabiliriz” diye konuştu.

Bu beş besin hastalıklara karşı koruyor

Arslan, keçiboynuzu pekmezi, kestane ve salebin kış aylarında tüketildiğinde vücudu sıcak tuttuğunu belirterek, “Keçiboynuzu pekmezi bizim için değerlidir. Pekmez bizim kültürümüzde zaten çok yaygın bir yiyecektir ancak keçiboynuzu pekmezinin daha faydalı olduğunu görüyoruz. Vücuda ısı ve direnç sağlamada günlük beslenmemize uygundur.Bir yemek kaşığı bize yeter.Dördüncü besin ise kış aylarının vazgeçilmezi olan kestanedir.2-3 adet kestane yaklaşık 100 kaloriye eşdeğerdir. porsiyonu kontrol ederek sıcaklığı arttırmak ve vücuda güç kazandırmak için tüketilebilir.Beşinci gıdamız yine kışın tüketimi artan bir içecektir salep.Orkide familyasından yapılan salep sütle birleştiğinde yeterli olur. protein ve kalsiyum kaynağıdır. Ancak iki malzemeyle tüketmek önemlidir. Birincisi vücut ısısını artıran zencefil eklemek, ikincisi ise toz tarçınla tüketmek. Bu sayede vücudu dengeleyen bir besin elde etmiş oluruz. sıcaklık. Bir bardak salep yaklaşık 200 kalori olup ara öğün olarak tercih edilebilir. “Bu 5 besin maddesini gün boyu istikrarlı bir şekilde dağıttığımızda, soğuk hava ve hastalıklarla daha iyi mücadele ettiğimizi, daha dinç ve enerjik bir vücuda sahip olduğumuzu göreceksiniz” dedi. – SİVAS

sur-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu