Teknoloji

İptal Edilen E3 2023’ün Organizatöründen Açıklama

Yıllardır dünyanın en büyük oyun etkinliği olan E3 fuarının 2 gün önce iptal edildiğini öğrendik. Nedeni ise şirketlerin birer birer faaliyetten çekilmesiydi. Xbox, Nintendo, Sony ve UbisoftBu yıl E3’e katılmayacağını açıkladıktan sonra ; Sega, Tencent ve Devolverfaaliyetten çekildiğini açıkladı.

Yaşananları hatırlamak için buraya bir göz attıktan sonra E3 organizatörü GamesIndustry.biz’in konuyla ilgili yaptığı açıklamaya da bir göz atalım.

“Oyun endüstrisi bu E3’ün olmasını istemedi”

E3 2023’ü organize eden GamesIndustry.biz’in zirvesinde yer alan Christopher Dring, yaptığı açıklamada oyun sektörünün resmi olarak E3’ün olmasını istemediğinizi adı geçen. Yaptığı açıklamaya göre birçok büyük oyun şirketi etkinlikten büyük heyecan duydu.

“Şirketler devasa alanlar satın almaktan bahsediyordu. E3 ekibi, otoparkı nasıl genişletebileceğimizi ve yıllardır kullanılmayan ekstra alanları nasıl kullanabileceğimizi araştırıyordu. Etkinlik tüm hızıyla devam ediyordu. Ancak E3 2023’e sadece birkaç ay kaldı.” , sözleşmeler henüz imzalanmadığı için ruh hali değişti.”

Dring’e göre Ubisoft, Sony, Microsoft ve Nintendo gibi şirketlerin geri çekilme için verdikleri sebeplerden bazıları şunlar:

  • “Oyunlarımız hazır değil”
  • “Kodumuz yok”
  • “Bu ekonomide savurgan görülemeyiz”
  • “Zamanlama pek doğru değil”

E3 2023 gerçekleşmeyecek olsa ve bunun için çok üzgün olsak da bu, bu yıl başka oyun etkinliklerinin olmayacağı anlamına gelmez. Haziran’dan sonra Xbox, Ubisoft ve EA kendi faaliyetlerindeYeni oyunlarını tanıtacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu