Haber

Ukrayna’nın Moskova’ya insansız hava aracı saldırısı engellendi

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın başkent Moskova’ya insansız hava araçlarıyla düzenlediği “terör saldırısı” girişiminin püskürtüldüğünü duyurdu.

Rusya-Ukrayna Savaşı devam ederken, Rusya’nın başkenti Moskova bir kez daha insansız hava araçlarının hedefi oldu. Moskova’ya 3 insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, iki ofis binasının cephelerinde hasar meydana geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, saldırının Ukrayna tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülerek, “30 Temmuz sabahı Kiev rejiminin Moskova’daki tesislere yönelik terör saldırısı girişimi önlendi. Moskova bölgesindeki Odintsovo üzerinden hava savunma sistemleriyle havalanan araç, “İki insansız hava aracı elektronik harp sistemleri tarafından önlenerek kontrolü kaybederek Moskova şehrinin bir yerleşim bölgesine düştü.” denildi.

Kırım’a insansız hava araçlarıyla saldırı

Bakanlık, Moskova’nın yanı sıra Kırım’da da 25 insansız hava aracının saldırıya uğradığını açıklayarak, insansız hava araçlarının 16’sının Rus hava sistemleri, 9’unun ise elektronik harp sistemleri tarafından önlendiğini duyurdu.

“Savaş yavaş yavaş Rusya topraklarına dönüyor”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, saldırıların ardından yaptığı açıklamada, Rusya topraklarına yönelik saldırıların iki ülke arasındaki savaşın “kaçınılmaz, doğal ve kesinlikle haklı bir süreci” olduğunu belirterek, “Savaş yavaş yavaş Rus topraklarına dönüyor. sembolik merkezleri ve askeri üsleri… Bu kaçınılmaz, doğal ve kesinlikle adil bir süreç.” söz konusu.

Öte yandan 24 ve 28 Temmuz tarihlerinde Moskova’ya insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlenmiş, saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığı açıklanmıştı. – MOSKOVA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu